Når du har købt ny bil eller solgt den gamle


Har du købt ny bil enten hos forhandler eller privat? Se nedenfor, hvad du skal gøre og hvordan du får den ind- eller omregistreret og forsikret.

Køb af bil gennem forhandler

Uanset om du køber en ny eller brugt bil hos en forhandler, er det forhandleren, der indregistrerer bilen og sørger for, at der er ansvarsforsikring på bilen. Vær opmærksom på, at du skal oplyse forhandleren, at du ønsker bilen forsikret hos os. Når forhandleren har indregistreret bilen og valgt os som forsikringsselskab, får vi automatisk besked via SKAT.

Køb af bil af privat

Når du køber bil gennem en privat person, skal du selv kontakte SKAT for at få bilen omregistreret.

Kan du ikke se den nye bil på Min Side?

Efter indregistreringen/omregistreringen, får vi besked fra SKAT, og vi udsteder derefter en police, som vi lægger på Min Side.

Det kan godt tage nogle uger, og det kan være grunden til, at du ikke kan se din nye bilforsikring på Min Side umiddelbart efter, at den er indregistreret/omregistreret.

Du kan trygt køre i din nye bil, så snart den er indregistreret elektronisk.

Når du giver bil i bytte til forhandleren

Når forhandleren registrerer din nye bil på SKATs hjemmeside, skal han blot oplyse, at der er tale om et vognskifte og skrive registreringsnummeret på den bil, du har solgt. Så får vi automatisk besked, når bilen er omregistreret eller pladerne er afmeldt og sletter din forsikring.

Det samme gælder, hvis du sælger din bil privat. Den nye ejer skal omregistrere eller afmelde pladerne på bilen inden 3 uger. Herfra vil din forsikring blive opsagt automatisk.

Hvis bilen ikke er omregistreret inden for de 3 uger

Det er god kutyme at omregistrere bilen med det samme. Har køberen af din bil ikke afmeldt pladerne eller omregistreret bilen inden de 3 uger, kan du læse mere om omregistrering på SKATs hjemmeside

Er din ægtefælle/samlever registreret som bruger af bilen

Er det din ægtefælle/samlever, der står registreret som bruger på den nye bil, og har han/hun ikke forsikringer oprettet i eget navn hos os, skal I kontakte os, da vi skal bruge din ægtefælles/samlevers cpr-nummer for at kunne udstede forsikringen.