Det skal du overveje, når du køber en ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring er vigtig. Den sikrer dig eller dine efterladte, hvis du får varige men efter en ulykke, eller hvis du dør.

Tre ting, du skal tage stilling til

Når du vil købe en ulykkesforsikring, er der tre vigtige ting, du skal tage stilling til. Du skal vælge mellem fritids- eller heltidsdækning. Og du skal fastsætte en invaliditetssum og den mengrad, som din forsikring skal dække fra.

Fritids- eller heltidsdækning?

Med en heltidsdækning er du dækket af din ulykkesforsikring døgnet rundt, både i fritiden og på arbejdet eller i skolen. Kommer du ud for en ulykke på arbejdet, der giver dig varige men, kan du derfor få erstatning fra både din arbejdsgivers lovpligtige arbejdsskadeforsikring og fra din egen heltidsforsikring.

Med fritidsdækningen er du kun dækket af din ulykkesforsikring i fritiden. Kommer du ud for en ulykke uden for arbejdet, er du dækket af din ulykkesforsikring. Kommer du derimod til skade på arbejdet og får varige men, kan du kun få erstatning fra din arbejdsgivers lovpligtige arbejdsskadeforsikring.

Vi anbefaler, at du har en heltidsdækning på din ulykkesforsikring. Så er du sikker på, at du altid er dækket. Har du en fritidsdækning, bliver din ulykkesforsikring billigere. Du skal være særlig opmærksom, hvis dine arbejdsforhold ændrer sig, fordi dækningen på din ulykkesforsikring afhænger af dit erhverv.

Invaliditetssum

Når du køber din ulykkesforsikring skal du fastsætte en invaliditetssum. Invaliditetssummen er den erstatning, som du får udbetalt, hvis du får varige men efter en ulykke. Størrelsen på erstatningen afhænger af din mengrad.

Du har også altid en dødsfaldssum på mindst 50.000 kr. din ulykkesforsikring, som giver dine efterladte en mindre erstatning, hvis du dør i en ulykke. Ønsker du at sikre dine efterladte i tilfælde af, at du dør, anbefaler vi, at du køber en livsforsikring.

Vi anbefaler en invaliditetssum på minimum 1,2 mio. kr. Men du kan også vælge en lavere eller højere sum. Det vil gøre din ulykkesforsikring enten billigere eller dyrere.

Mengrad

Mengraden er et mål for de gener, du har fået hver dag som følge af din skade i forhold til at klare en almindelig dagligdag i hjemmet. Din mengrad bliver opgjort ud fra en medicinsk vurdering.

Vi følger den mengradstabel, som Arbejdsmarkedets Erhvervssikring står bag, når vi vurderer mengraden. Du kan få ret til udbetaling, hvis du efter en ulykke får opgjort en mengrad på 5 % eller derover. 

Vi anbefaler, at du vælger en mengrad på 5%. Ønsker du en lidt billigere forsikring, kan du vælge en dækning, der først giver dig ret til erstatning ved en mengrad på 10%. 


Februar 2018