Nye regler om lovpligtige forsikringer til speedbåde

Folketinget har vedtaget en lov om, at du skal have en lovpligtig ansvarsforsikring på din speedbåd.

Baggrunden for den nye lov er den voldsomme ulykke i Københavns havn, hvor to amerikanske kvinder mistede livet sidste år.

Reglerne trådte i kraft samme dag, som de blev offentliggjort, nemlig den 15. maj 2018 og de stiller nye krav til ansvarsforsikring for speedbåde. Det betyder, at du skal have en ansvarsforsikring og at den fremover skal dække langt højere beløb end tidligere.

Du skal kunne dokumentere, at du har en forsikring, når du sejler i din båd, ellers risikerer du en bøde. Derfor har vi kigget på, hvordan vi kan hjælpe dig på sigt.

Vi er i gang med at sende certifikater ud til medlemmer, der har en ansvarsforsikring på deres båd. Certifikatet viser, at de har en ansvarsforsikring i denne sejlsæson, der dækker de beløb, som loven stiller krav om.

Vi arbejder så hurtigt, vi kan og håber at have nået alle berørte medlemmer senest primo juni. Hvis du har behov for et certifikat før, kan du altid kontakte os, så hjælper vi gerne med at sende et pr. e-mail.

Vær opmærksom på, at det er medlemmer med bådforsikring, vi udvider dækningen for. Har du en speedbåd uden forsikring, skal du kontakte os for at købe en ansvarsforsikring til båd. Din indboforsikring giver dig ikke den dækning, du skal have for at overholde loven.