Brand

Flugtveje

En af de vigtigste ting at have styr på i hjemmet, er mulige flugtveje i tilfælde af brand. Det illustreres ved, at der ifølge Beredskabsstyrelsen omkom 52 personer ved brand i hjemmet i 2016.

Af en analyse, som vi har fået foretaget, fremgår det, at 96% af danskerne ikke har en plan for, hvordan de kommer ud i tilfælde af brand. Vi anbefaler derfor at tage snakken i hjemmet og få lagt en flugtplan.

112 Brandslukker

Mange danskere har ikke en brandslukker i hjemmet. Samtidig kan det også være svært at vide, hvilken brandslukker man skal bruge til de forskellige brandtyper.

112 brandslukkeren er både effektiv og let at betjene, da den slukker alle hyppigt forekommende brande. Den fungerer som en spraydåse, og alle kan dermed bruge den.

Som medlem hos Runa Forsikring kan du med koden "lbmedlem" få 30% i rabat på 112 brandslukkeren.

Læs mere om 112 brandslukkeren her.

Røgalarm

Ifølge Bredskabsstyrelsen omkom 52 personer i 2016 grundet brand, hvoraf en del mistede livet, da de ikke opdagede branden i tide. Ved at installere effektive røgalarmer, bliver du advaret i tide, og kan i langt de fleste tilfælde få slukket branden inden den udvikler sig. I de tilfælde hvor branden udvikler sig voldsomt, hjælper røgalarmens signal til, at du kan nå ud i tide.

Når du skal vælge en røgalarm, er det en god idé at gå efter de alarmer, der er vurderet "bedst i test" af Forbrugerrådet Tænk.

Hvis du synes det er besværligt, at huske at skrifte batteri i røgalarmen, kan du overveje denne alarm, der har en batterilevetid på 12 år.

Som medlem hos Runa Forsikring kan du med koden "lbmedlem" få 30% rabat på 4fire røgalarm.

Læs mere om røgalarmen og bestil den her.

Hvad kan du selv gøre?

Med en lille indsats og få midler, kan du selv gøre meget for at forebygge og mindske omfanget af skader ved brand. 

  • Lav en evakueringsplan sammen med din familie, så alle ved, hvordan I kommer hurtigt ud af boligen i tilfælde af brand.
  • Anskaf en effektiv røgalarm, så du bliver advaret i tilfælde af brand.
  • Anskaf en effektiv brandslukker til hjemmet. De fleste brande kan slukkes med en hurtig indsats.
  • Gå aldrig fra madlavning eller levende lys.
  • Sørg for at alle elektriske apparater og lamper er slukket, når du ligger dig til at sove, eller når du forlader din bolig.

Læs mere om brandsikkerhed her.

Kurv: [ ]