Indbrud

Få dit hjem til at se beboet ud

Vi har samlet en række effektive råd til, hvordan du med en lille indsats selv sikrer dit hjem bedre.

  • Sørg for at hækken/hegnet ikke er højere end, at man kan kigge over den/det. På den måde undgår du, at indbrudstyven kan arbejde uden at blive set.
  • Få din nabo til at holde øje med dit hus, når du ikke er hjemme. Læs mere om nabohjælp her.
  • Brug tænd/sluk ure til et par lamper i stue, køkken og bryggers.
  • Brug fake-tv. Et fake-tv består af nogle lysdioder, der skifter farve og ligner et TV's lysbillede.
  • Undlad at trække gardiner/persienner for når du forlader hjemmet.

Læs mere om indbrud her.

Nabohjælp

Nabohjælp er et effektivt værn mod indbrud og findes i forskellige former. Ved at være med i en nabohjælpsordning mindskes kriminalitet, og trygheden øges i området.

Forskning viser, at nabohjælp kan nedbringe indbrud med op til 25% (Det Kriminalpræventive Råd). Nabohjælp handler helt enkelt om at være opmærksom og hjælpe hinanden.

I praksis gør nabohjælp det nemt for dig og dine naboer at informere hinanden om, hvornår huset er alene hjemme. I kan også sende advarsler til hele området, hvis I oplever mistænkelige personer eller hændelser i området. På denne måde er I fælles om at mindske risikoen for indbrud i jeres område.

Nabohjælp er gratis, og du kan tilmelde dig her.

Alarm

En alarm som er tilknyttet en alarmcentral er en effektiv måde at sikre sit hjem på. Dels så vil indbrudstyven ofte afholde sig fra at bryde ind og dels vil alarmen stresse tyven, hvis han alligevel bryder ind, da vagten rykker ud med det samme.

På den måde kan du sikre dig og din familie en professionel og akut hjælp.

Husk også, at vi giver rabat på din indboforsikring, når du installerer en godkendt boligalarm, der er opkoblet til en alarmcentral. Se her hvilke alamcentraler vi godkender.

Låse

Vores erfaringer viser, at indbrudstyvens hyppigst benyttede adgang til huset er gennem vinduer, mens flugtvejen typisk er terrassedøren. Ved at vælge gode låse til dine vinduer, gør du livet sværere for indbrudstyven.

Via vores samarbejdsaftale med ABUS Lindrucker kan du bestille vindueslåse med rabat og samtidig få en gratis sikringsgennemgang af huset.

Som medlem hos Runa Forsikring får du 10% rabat på vindueslåse hos ABUS Lindrucker ved at benytte rabatkoden LB2013.

Læs mere om ABUS Lindruckers vindueslåse her.

Kurv: [ ]