Ryanair varsler strejker

Læs her hvordan du skal forholde dig

El og elektronik – Sådan er det dækket

Når butikkerne lokker med gode tilbud på el og elektronik på udsalg eller ved studiestart, bliver du måske i tvivl, om du skal købe den dyre tillægsforsikring til din nye computer, mobiltelefon, dit tv, musikanlæg eller fotoudstyr, husholdningsapparater eller hårde hvidevarer, når de spørger i butikken.

En elektronikforsikring (tillægsforsikring) er en forsikring, der udvider den beskyttelse, du har for mangler efter købeloven, fx i den situation, at det, du har købt, ikke fungerer på grund af en fejl ved produktet. De fleste andre skader fx, tyveri, brand og vand er dækket på din indboforsikring hos os (Indbo Basis).

Har du allerede været uheldig at tabe din mobiltelefon i toilettet, spilde kaffe eller cola i tastaturet på computeren eller lignende, ved du hvor ærgerligt, det er, hvis du ikke er forsikret.

Sådan dækker vores forsikring

Du kan udvide din indboforsikring hos os med Indbo PLUS, som har flere fordele. Den indeholder fx dækning for:

  • Elskader og elektronik, herunder fx kortslutningsskader, der kan skyldes overspænding i strømmen funktionsfejl og andre mangler og funktionsfejl på dit el og elektronik de første 4 år efter, du har købt din vare.
  • Pludselig skade, som er de skader, der sker pludseligt og som er udover det normale – fx hvis du taber dit elektronik eller spilder vin eller kaffe på din computer.

Der er en fast selvrisiko på 1.100 kr. (2018) for funktionsfejl og mangler, kortslutningsskader og pludselige skader. Men vi har ingen afskrivning på vores el- og elektronikdækning de første 4 år modsat mange andre forsikringsselskaber.

Indbo PLUS er en del af studieforsikringen hos os, som studerende er du derfor også godt dækket.

Du kan se på Mit Runa, om du allerede har Indbo PLUS.

Sådan dækker butikkernes tillægsforsikring

Butikkernes tillægsforsikringer går ofte op på 5 år uden afskrivning, og de dækker funktionsfejl (mangler) i 5 år mod 4 år hos os. De har ofte ingen eller lavere selvrisiko end de 1.100 kr. (2018), der er hos os.

Når du skal vurdere, om du har brug for at supplere din Indbo PLUS hos med en tillægsforsikring for den ting, du er ved at købe, skal du se på, om du selv kan klare at dække vores selvrisiko, og om det, du køber, har så lang en levetid, at det er relevant med en dækning for mangler i 5 år.

Husk at det kun er i forhold til mangler, du har glæde af det ekstra års dækning. Kortslutning og pludselige skader er dækket tidsubegrænset hos os.

Mit barn har fået udleveret iPad i skolen. Hvordan er den dækket?

Skolen kan ikke kræve, at I erstatter skader på iPads - eller computere - som barnet ikke er skyld i.

Sker der en skade på iPad’en, er det normalt skolen, der bærer risikoen og må sørge for reparation/genanskaffelse. Det er fastslået i en afgørelse for Ankenævnet fra Forsikring.

Kræver skolen alligevel, at det er jer forældre, der skal dække udgiften, er du velkommen til at kontakte os.

Er der er tale om en skade, vi ville dække på hjemmets egne iPads, dækker vi skaden i samme omfang og rejser kravet mod skolen.

Læs om vores indboforsikring og beregn pris

MainLayout.Basket [ ]