Apr. 2014

Rejseforsikring

  • Dækker i hele verden - også i USA
  • Dækker private rejser op til 60 dage
  • Altid inkl. afbestillingsforsikring
  Hos os kan du få én rejseforsikring, Rejseforsikring Verden. Den dækker dig og din husstand i hele verden på private rejser i op til 60 dage, også i USA og på skiferier. Rejseforsikring Verden er et tillæg til indboforsikringen, er altid inkl. afbestillingsforsikring og koster 665 kr. (2017).

Har du indboforsikring?

Vil du bestille Rejseforsikring Verden på din indboforsikring, som er i kraft, skal du logge på Mit Runa.

Log på Mit Runa

 

Ny forsikring?

Da Rejseforsikring Verden er et tillæg til din indboforsikring, skal du bestille den sammen med indboforsikring.

Bestil indboforsikring

Dækning

Dækker
Dækker
Sygdom og lægebehandling
Dækker akut sygdom og tilskadekomst under rejsen og akut forværring af en bestående sygdom, hvis den har været i en stabil fase i 2 måneder inden afrejse. Du kan tage en test her på siden og se, om du har brug for en medicinsk forhåndsgodkendelse.

Maksimal erstatning - Ubegrænset
Afbestilling
Dækker den ikke-refunderbare del af rejsens pris, fx transport, ophold, forplejning, sikrede skal betale, når rejsen afbestilles på grund af fx akut sygdom.
Maksimal erstatning - 45.000 kr. pr. forsikrede.
Hele verden inkl. USA
Dækker i hele verden - Også i USA og Canada.
Forsinket bagage
Dækker dine udgifter til erstatningskøb, hvis din indskrevne bagage bliver forsinket i over 5 timer til rejsemålet uden for Danmark. Maksimal erstatning - 20.800 kr. Dog højst 1.300 kr. pr. stk bagage pr. døgn og højst 5.200 kr. pr. stk. bagage i alt.
Selvrisiko på lejebil
Når du lejer en bil på feriestedet, har du ikke behov for at købe tillæg der dækker selvrisiko. Har du købt en almindelig ansvar og kasko hos udlejer, dækker Rejseforsikring Verden den del af selvrisikoen der overstiger 2.500 kr. Det er en maksimal dækning på 20.000 kr. Du skal have købt tyveriforsikring på køretøjet.
Ødelagte feriedage
Dækker ødelagte feriedage, fx når sikrede bliver indlagt på hospital på grund af akut sygdom eller bliver hjemtransporteret, hjemkaldt eller lignende. Maksimal erstatning - 45.000 kr. pr. forsikrede.
Syge- og hjemtransport
Dækker udgifter til syge- og hjemtransport ved sygdom eller tilskadekomst. Maksimal erstatning - Ubegrænset
Bagage og rejsedokumenter
Rejseforsikring Verden indeholder dækning i tilfælde af, at du får stjålet din bagage, billet, pas eller lignende.
Ægtefælle/samlever og børn
Forsikringen dækker alle i husstanden, både når I rejser sammen og hver for sig. Børn under 21 år, også delebørn, er dækket efter de flytter hjemmefra, så længe de bor alene.
24-timers alarmcentral
Vi har et samarbejde med Falck der sikrer dig adgang til akut hjælp 24 timer i døgnet i hele verden.
Ansvarsdækning
Dækker dit ansvar for skade på hotel, værelse eller lejet feriebolig og indbo, som er i værelset eller boligen. Maksimal erstatning for personskade: 10.mio kr. og for tingskade 5 mio kr.
Rejseafbrydelse
Rejseforsikring Verden indeholder dækning for meromkostninger til hjemrejse, hvis du må afbryde din rejse for at deltage i en begravelse i Danmark, når der er tale om en person, som ikke er medlem af nærmeste familie.
Forsinket transportmiddel
Rejseforsikring Verden indeholder dækning, ved visse forsinkelser i fly-, tog- og bustrafik. Du kan få dækket dine rimelige og nødvendige ekstraudgifter med 1.300 kr. pr. påbegyndt døgn pr. sikret, dog højst 5.200 kr. pr sikret.
Forsinket fremmøde
Rejseforsikring Verden indeholder dækning, hvis du uforskyldt og uforudseeligt kommer for sent til fx et fly samt ved flyskift i samme lufthavn hvor den officielle transfer tid er overholdt.
Hjemkaldelse
Dækker udgifter til hjemrejse og evt. returrejse, når sikrede må afbryde rejse på grund af fx at nærmeste familie i Danmark dør eller bliver indlagt på hospital. Maksimal erstatning - Ubegrænset.
Ferie i DK
Dækker ferier i Danmark i lejet feriebolig i mindst 2 overnatninger. Ophold på feriecentre, højskoler, campingpladser og festivalpladser sidestilles med ferie i lejet feriebolig. Ved ferierejser i Danmark dækker vi kun afbestilling og ødelagte feriedage.
Sygeledsagelse
Dækker udgifter, når medrejsende ændrer en forudbestilt rejserute for at blive hos en sikret ledsager på grund af akut sygdom, tilskadekomst eller død. Maksimal erstatning - 3 personer. Hotelophold dækkes med højst 1.250 kr. pr. person pr. døgn.Lokaltransport til og fra hospital højst 1.000 kr. ialt.
Tandlæge og fysioterapi
Rejseforsikring Verden indeholder dækning for akut tandlægehjælp og fysioterapi.
Tilkaldelse
Dækker udgifter til rejse og ophold til personer, der rejser ud til sikrede fra Danmark på grund af den sikredes akutte sygdom, tilskadekomst eller død. Maksimal erstatning - 3 personer. Hotelophold dækkes med højst 1.250 kr. pr. person pr. døgn.Lokaltransport til og fra hospital højst 1.000 kr. ialt.
Skiferie
Dækker skiferier og andre former for aktiv ferie.

Lægelig fejlbehandling
Rejseforsikring Verden indeholder dækning for visse følger af lægelig fejlbehandling.
Evakuering og eftersøgning
Rejseforsikring Verden indeholder dækning for evakuering og eftersøgning på feriestedet.
Retshjælp og sikkerhedsstillelse
Rejseforsikring Verden indeholder dækning for retshjælp og sikkerhedsstillelse.
Leje af erstatningsbolig
Dækker visse udgifter til leje af tilsvarende feriebolig, når det hotelværelse eller den feriebolig, du skulle have boet i, ikke kan bruges på grund af en skade.

Kan jeg blive medlem

Du kan blive medlem på flere måder. Er du fx medlem af en af nedenstående organisationer eller samarbejdspartnere, kan du blive medlem af Runa Forsikring:

 • Forbrugsforeningen
 • PROSA
 • Dansk Musiker Forbund
 • Dansk Psykolog Forening
 • Dansk Tandplejerforening

 

Se flere muligheder her

 • Arkitektforeningen
 • Ansatte Tandlægers Organisation
 • Dansk Skuespillerforbund
 • Farmakonomforeningen
 • Forsikringsforbundet

Ofte stillede spørgsmål

Jeg skal på skiferie - Dækker Rejseforsikring Verden?

Ja, har du din rejseforsikring hos os, kan du trygt tage på skiferie.

Rejseforsikring Verden dækker din husstand på aktive ferier som fx skiferier i op til 60 dage i hele verden. Hos os skal du ikke købe tillæg.

Jeg har været syg kort inden min rejse - hvad gør jeg?

Har du en bestående sygdom, været syg inden for 2 måneder eller er du kommet til skade inden afrejse?
Hvis du har haft kontakt med læge, hospital eller anden behandler, er det en god idé at undersøge, om det har betydning for din dækning på rejsen.

Find testen her, og se om du har brug for en medicinsk forhåndsgodkendelse.

 

Rejsekortet skal det med på rejsen, og hvordan får jeg det?

Rejsekortet indeholder oplysninger om vores adresse og telefonnummer, som du vil kunne få brug for i tilfælde af skade på rejsen. Husk at skrive policenummeret på din indboforsikring på rejsekortet.

Sådan får du rejsekortet

Glemt rejsekortet
Har du ikke fået rejsekortet med på rejsen, kan du stadig på hjælp, hvis du bliver syg eller kommer alvorligt til skade.

Ring +45 70 15 55 00 til vores døgnåbne alarmcentral.

Rødt kort og grønt kort - Hvor og hvornår skal jeg have dem med på bilferie?

Det røde kort
Kaskodækningen omfatter dækning til hjælp ved kaskoskader og mekaniske skader i udlandet.

Du skal altid tage det røde kort med på bilferier i udlandet. Kortet indeholder en oversigt over, hvordan du er dækket i udlandet og kontaktoplysninger.

Brug for et rødt kort
Har du brug for et rødt kort, kan du udskrive et nyt på SOS Internationals hjemmeside

Download det røde kort som mobilapplikation
Har du iPhone eller Android mobiltelefon, kan du gratis downloade en app, som indeholder de informationer, der fremgår af det røde kort.

Læs om app'en på SOS Internationals hjemmeside

 

Det grønne kort
Det grønne kort beviser, at dit køretøj er ansvarsforsikret og gælder 1 år af gangen.

Du har kun brug for det grønne kort, hvis du rejser til de tidligere østlande og visse lande uden for Europa.

Hvordan får jeg det grønne kort
Du bestiller det grønne kort på Mit Runa. Husk at bestille kortet i god tid.

Pr. 1/1-16 skal du have det grønne kort med til følgende lande
Albanien, Marokko, Aserbajdsjan, Moldavien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Hviderusland, Rusland, Iran, Tunesien, Israel, Tyrkiet, Makedonien, Ukraine

Kosovo accepterer ikke det grønne kort
Vær opmærksom på, at myndighederne i Kosovo ikke accepterer det grønne kort. Det er vigtigt, at du køber en ansvarsforsikring ved grænsen – ellers kan du risikere at blive tilbageholdt i forbindelse med et færdselsuheld.

Opstår der problemer, fordi du ikke har dit grønne kort med, kan du ringe til SOS International på +45 70 10 50 52.

International anmeldelsesblanket
Det er en god idé at printe en international anmeldelsesblanket ud og tage med til udlandet, hvis du skulle få et uheld med din bil, hvor et andet udenlandsk registreret køretøj er indblandet.

Har vi nogen dækning via rejseforsikringen, som hjælper os når vi skal leje bil i udlandet?:

Forsikringen dækker, når et udlejningsfirma eller udlejer opkræver selvrisiko ved skade på lejet personbil. Du skal selv betale de første 2.500 kr. af selvrisikobeløbet. Forsikringen dækker med højst 20.000 kr.

Er der rejser Rejseforsikring Verden ikke dækker?

Rejseforsikring Verden dækker dig ikke under erhvervsarbejde, rejser i forbindelse med jobsøgning, guideophold eller behandlingsrejser.

Det blå kort (EU-sygesikringskort) Skal jeg have det med på rejser i Europa?

Ja, det blå kort er din dokumentation for, at du er socialt sikret i Danmark. Kortet giver dig adgang til offentlig lægehjælp på rejser på lige fod med borgerne i de EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Du kan derfor komme til at betale hele eller en del af behandlingen selv, hvis det samme gælder for sygeforsikrede borgere i landet.

Har du glemt kortet derhjemme, kan du sende regningen til Styrelsen for Patientsikkerhed, når du er hjemme. De kan i mange tilfælde refundere noget af udlægget, men det kan tage tid, og det er ikke altid, du har ret til at få alle pengene tilbage.

Rejseforsikringen som supplement til det blå EU-sygesikringskort
Din rejseforsikring hos os dækker derudover bl.a. eventuel egenbetaling, sygetransport og andre rimelige og nødvendige udgifter til behandling.

Bestil det blå EU-sygesikringskort
Det blå kort er personligt. Derfor skal alle i din husstand skal have deres eget personlige blå EU-sygesikringskort med på rejsen.

Kortet er gratis, og det gælder i 5 år ad gangen. 

Læs mere og bestil det blå EU-sygesikringskort på borger.dk.

Kan jeg opsige en Forlænget Rejseforsikring, hvis jeg kommer hjem før forventet?

Ja, du kan opsige din Forlængede Rejseforsikring med kort opsigelsesvarsel. Det vil sige løbende måned + 30 dage.

Hvis mit rejseselskab går konkurs - dækker Rejseforsikring Verden?

Rejseforsikring Verden dækker ikke tab som følge af, at dit rejseselskab går konkurs.

Har du købt din flybillet gennem en søgemaskine på internettet, kan du kontakte den udbyder, da de kan have konkursdækning ved køb af flybilletten.

Har du købt en pakkerejse, kan du læse mere om dine rettigheder gennem Rejsegarantifonden

Dækker Rejseforsikring Verden forsinket bagage?

Hvis din bagage skulle blive forsinket i mere end 5 timer i forhold til ankomsttidspunkt til jeres rejsemål udenfor Danmark, dækker vi udgifter til erstatningskøb/leje, dog højst 1.300 kr. pr. forsinket bagage pr. døgn. Vi dækker højst 5.200 kr. pr. stk. forsinket bagage og den samlede erstatning kan højst udgøre 20.800kr. pr. skade. pr. rejse.

Kurv: [ ]